Deventer observaties 12

Op het binnenplein van winkelcentrum Keizerslanden staat een kraampje. Het is zeer strategisch opgesteld, want zowel het inkomend als het uitgaand bezoek van de grootgrutter moet er langs. “Wilt u hier tekenen tegen dierenmishandeling?” vraagt een jongeman met halleluja-ogen aan mij. Ik ben best tegen dierenmishandeling, maar daar ga ik niet voor tekenen, want dan is het eind zoek, leg ik aan hem uit. Bovendien sla ik met plezier een mug dood en daarom zou het tekenen van zo’n petitie ook wat hypocriet voelen.

Zo voel ik ook weerzin tegen acties op tv waarin allerlei derderangsartiesten zich er op voor lijken te staan dat ze tegen kanker zijn. Ja, ammehoela. Wie is er nou niet tegen kanker? Organiseer eens een actie tegen Andries Knevel. Of Daphne Deckers!

In de maand november laten sommige mannen hun snor staan als signaal tegen prostaatkanker. Ik doe daar niet aan mee.

Toen ik er een paar jaar geleden met mijn dochter over sprak kon ik het haar niet goed uitleggen. Ze nam er in ieder geval niet zomaar genoegen mee en nam het me kwalijk dat ik me niet solidair toonde.

Er kwam een nogal dramatisch einde aan onze discussie toen ze – midden in de supermarkt – luidkeels riep: “Kijk, pap, zelfs die mevrouw is tegen prostaatkanker.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *